In de media

 Hieronder een overzicht uit de media.

Artikel AD Rotterdams dagblad 

art1.JPG
klik op de afbeelding voor het artikel.

art2.JPG
klik op de afbeelding voor het artikel.

 TC Tubantia 31-12-2010

pots.JPG
klik op de afbeelding voor het artikel.

Onderstaand komt uit het sportkatern van de TC Tubantia van 31-12-2010

Knipsel3.jpg

De tekst staat hieronder beter te lezen.

VOLLEYBALL CLASSIC Verhuizing naar IISPA bezorgt eindjaarstoernooi én finalist Rotterdam nieuw elan

Koninklijke première in nieuwe arena

Het debuut in de zo vurig gewenste topsporthal kreeg voor de Ermasport Volleyball Classic in Almelo gisteren koninklijke allure. Een uitverkocht huis, een Ridderorde, een specta culaire finale én een aansprekende winnaar met het Portugese SL Benfica.

door René Banierink

Van een felicitatie wilde Roland Rademaker van Rivium Rotterdam gisteren na de verloren finale van de Ermasport Volleyball Classic niet echt weten. Felicitaties zijn voor winnaars”, aldus de spelverdeler, die wel de complimenten accepteerde voor de fraaie apotheose waarvoor zijn team met collega-finalist SL Benfica had gezorgd. Los van de formele verliezers die altijd bij de sport horen, waren er veel felicitaties en winnaars de afgelopen drie dagen bij de traditionele volleybaldriedaagse in Almelo. Jarenlang had de organisatie uitgekeken naar dit jaar, het jaar dat eindelijk de knusse maar topsportonwaardige accommodatie in Windmolenbroek ingeruild kon worden voor de lang beloofde topsportarena met de bijzondere naam IISPA.

De première kon niet anders dan zeer geslaagd genoemd worden en kreeg voor de onvermoeibare organisator Siny Pots extra glans door de koninklijke onderscheiding waarmee ze voor de finale werd verrast (zie kader). De accommodatie van internationale allure gaf het toernooi de broodnodige nieuwe impuls en vooral een meer volwassen uitstraling.

ermaclassic2kl.jpg

Datzelfde gold eigenlijk voor de verrassende finalist, Rivium Rotterdam. De begin dit seizoen totaal gerenoveerde ploeg (alleen passer/loper Jorn Huiskamp en libero Richard Rademaker bleven) is in stevig tempo op weg naar rijpheid. En juist daaraan heeft de driedaagse in Almelo bijgedragen, zei aanvoerder Roland Rademaker. We hebben best een leuke ploeg, maar we missen nog wel een beetje de volwassenheid. En aangezien we niet Europees kunnen spelen zijn wedstrijden tegen sterke teams als Almeria, Lennik en Benfica voor ons heel belangrijk om stappen te maken.”

Hij verwijst naar de nationale competitie waarin de ploeg derde staat, achter Lycurgus en Dynamo. Daar horen we nu thuis, van die twee teams hebben we verloren. Maar ook tegen mindere ploegen verliezen we vaak de eerste set, puur omdat we niet vanaf de eerste bal honderd procent bij de les zijn. Tegen dat soort teams kun je je nog wel herstellen, maar tegen de betere teams niet. Die juiste instelling leer je alleen tegen echte weerstand, zoals goede teams als Lycurgus en Dynamo en buitenlandse teams als op dit toernooi.”

De spelverdeler leerde die wijsheid bij buitenlandse avonturen die hem naar Duitsland en laatstelijk Frankrijk brachten. Zeker in Frankrijk is alles op en top professioneel geregeld.” Het liefst was hij in het buitenland gebleven, maar toen er niet direct een nieuw contract klaar lag en Rotterdam kon regelen dat hij zijn masters kon halen, koos hij daarvoor. Dat wilde ik altijd nog een keer doen. En het was me wel duidelijk dat er een goed team zou komen te staan.”

Dat was gisteren in de finale te zien waarbij Rademaker zich onderscheidde als aanjager, de Braziliaanse aanwinst Edson (pas sinds drie weken speelgerechtigd) zich een spectaculaire aanwinst toonde en de jonge diagonaal Robin Overbeeke zich tot een veelscorende plaaggeest van de Portugees-Braziliaanse mix van Benfica ontpopte. Dat het uiteindelijk niet genoeg was voor de zege, lag vooral besloten in het slot van de derde set.

Rademaker: Juist daar lieten we de eenvoudige kansen liggen. Dat maakte dit toernooi zo leerzaam.”

ermaclassickl.jpg

Siny Pots verrast
Toernooidirecteur Siny Pots van de Ermasport Volleyball Classic heeft graag alles in de hand. Maar gisteravond werd ze alsnog verrast. Vlak voor de finale van het toernooi waarvan ze al twintig jaar de allesbepalende initiator en spil is, werd ze door burgemeester Jon Hermans- Vloedbeld koninklijk onderscheiden. De Almelose mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Los van de organisatie van het toernooi is Pots als vrijwilliger actief op velerlei gebieden, waaronder voor de Zonnebloem en staat ze

bekend als een sociaal zeer attent en betrokken persoon.

Ermasport Classic
Finale: Benfica-Rotterdam 3-1 (25-27, 25-16, 32-30, 25-20) Om derde plaats: Lennik-Almeria 3-2 (25-19, 21-25, 32-30, 14-25, 15-11). Om vijfde plaats: Amriswil (Zwi) - Dynamo (Ned) 0-3 (16-25, 22-25, 18-25).

Vrouwen: Finale: Kieldrecht - Hamburg 3-1 (23-25, 25-17, 25-16, 25-20) Om derde plaats: Sliedrecht Sport-Heutink Pollux 3-2 (23-25, 25-19, 25-22, 17-25, 15-13).

Jeugd, oefeninterland: Nederland-Letland 3-0 (25-18, 25-12, 25-20).

25-11-2010 Interview RTV-Oost met voorzitter Siny Pots

Klik op het artikel voor het videofragment.

25-11-2010 Artikel TC Tubantia (website)