Editie 2009

Eerste Spaanse winnaar Ermasport Volleyball Classic


Unicaja Almeria maakt ambities waar met zege in Almelo

 15 FINALE  ERMASPORT VOLLEYBALL CLASSIC HULDIGING124.jpg

30 december - Het progammaboekje van de Ermasport Volleyball Classic meldde al: Unicaja Almeria komt maar voor een ding naar Almelo: de titel. In die missie slaagde de Spaanse ploeg door in de finale met 3-1 (25-23, 25-20, 19-25 en 25-14) het Zwitserse Volley Amriswil weg te spelen. Dallas Soonias had daar een groot aandeel in: de Canadees was met twaalf punten topscorer. Het is voor het eerst in de negentienjarige historie van het Almelose topvolleybaltoernooi dat een Spaanse ploeg met de grootste beker naar huis gaat.

In de finale trof Unicaja Almeria een gemotiveerd Volley Amriswil. De Zwitserse formatie van de Nederlandse trainer Johan Verstappen groeide naarmate het toernooi vorderde. Een matige eerste dag werd afgesloten met de laatste plaats in de groep, maar via herkansingen en een knappe overwinning in de halve finale op Espinho betekende wel een finaleplek. Iets waar Amriswil zeker niet op gerekend had, het had zelfs al rekening gehouden met het feit dat de trein van 22.00 uur vanaf Munster wel gehaald zou kunnen worden. Dat gaat dus hoogstwaarschijnlijk niet lukken, waardoor de ploeg een dagje langer blijven moet.

Trainer Carlos Carreno van Unicaja Almeria toonde zich een gelukkig man: “We wisten dat we als favoriet naar Almelo kwamen, maar het waarmaken is niet altijd makkelijk. Het was een sterk toernooi, waarin wij steeds beter zijn gaan spelen, zonder dat een wedstrijd er bovenuit stak. Na de uitschakeling van Espinho door Amriswil waren wij wel extra op onze hoede voor ze. Zij hebben gisteren hun beste wedstrijd gespeeld, wij vandaag. We hebben degelijk spel laten zien zonder teveel fouten te maken. Ik ben trots dat we hier als winnaars vertrekken. Dank aan de organisatie. Het was voortreffelijk".

Voor de Nederlandse ploegen zat er niet meer in dan de vierde en zesde plaats. Dynamo deed het nog het beste door in de strijd om het brons te verliezen van de Portugese kampioen Espinho.

Dynamo ziet strijdlust niet beloond
14 Plaats 3-4 heren SC Espinho-SV Dynamo113.jpgDe jonge ploeg van Dynamo was een ware publiekslieveling in Almelo. Met de 18-jarige spelverdeler Nimir Abdelaziz en talenten als Jasper Diefenbach en Sjoerd Hoogendoorn veroverde de ploeg van trainer Redbad Strikwerda de harten van de toeschouwers.

Tot een podiumplek leidde al die lof echter niet. In de strijd om het brons versperde de Portugese kampioen Espinho de weg. Dynamo speelde met lef, was bij vlagen zelfs de bovenliggende partij maar liet het in de slotfase liggen. Twee matchpunten waren aan Dynamo niet besteed. Het geslepen Espinho, met topspelverdeler Miguel Maia in de gelederen won de beslissende vijfde set met 22-20. De set begon nog wel veelbelovend, met een voorsprong van 4-0 en 8-3. Sjoerd Hoogendoorn behaalde op indrukwekkende wijze liefst dertig punten binnen voor zijn team.

Coach Redbad Strikwerda had zijn ploeg de opdracht gegeven er vol tegenaan te gaan in Almelo. Die opdracht werd goed uitgevoerd: “H et is een misverstand te denken dat we hier alleen maar zijn voor de voorbereiding op onze volgende Europese wedstrijd. Daarmee doe je een toernooi met ploegen als deze tekort. We zijn gekomen om vol voor de winst te gaan. We eindigen niet bij de bovenste drie en dat is dus niet goed genoeg. Aan de andere kant, we hebben gekozen om hier de toekomst van het Nederlandse volleybal te laten zien en daarvan heeft iedereen plezier gehad. De jonge jongens hebben goed gepresteerd, maar af en toe is de energie even weg, zoals in de vierde set en toen heb ik even moeten ingrijpen. We moeten het niet hebben van routine maar van enthousiasme en beleving en dat was er de meeste tijd volop."

Vijfde plek voor Lennik
Langhenkel Orion miste in het duel om de vijfde plek de kracht om Euphony Asse-Lennik te verslaan. Ook hier werd het een vijfsetter: 3-2 (23-25, 26-24, 25-20, 21-25, 10-15). Diagonaalspeler Joris Marcelis sloeg de bal 23 keer tegen de grond, bij Lennik waren Gertjan Claes en Marcos Dominguez de beste aanvallers.

Individuele prijzen voor Canadezen
15 FINALE  ERMASPORT VOLLEYBALL CLASSIC HULDIGING043.jpgJeremy King van Volley Amriswil kroonde zich tot beste aanvaller van het toernooi. De Canadese diagonaalspeler was in het hele toernooi goed voor 62 punten. Daarmee liet hij Rodriguez (Lennik) en Olteanu van Almeria vlak achter zich. Ook voor Almeria was er een individuele prijs te vieren: een andere Canadees, Dallas Soonias met de trofee voor meest waardevolle speler naar huis.

Revanche voor Pollux
De vrouwen van Heutink-Pollux herstelden zich keurig van de 3-1 nederlaag tegen Dauphines Charleroi, een dag eerder. De ontmoeting op de slotdag van de Ermasport Volleyball Classic 2009 eindigde in een 3-2 overwinning voor de ploeg van trainer Jan Berendsen.


 Nieuwsbrieven
Tijdens de Ermasport Volleyball Classic wordt elke dag een nieuwsbrief uitgebracht. Deze kunt u hier lezen (in pdf):
- Nieuwsbrief dag 1
- Nieuwsbrief dag 2
- NIeuwsbrief dag 3

Op deze pagina vindt u de LiveUpdates en Youtube-filmpjes die tijdens het toernooi zijn gemaakt.


 

Almeria maakt favorietenrol waar,
Amriswil verrast met finaleplek

10 Halve finale SC Espinho - Volley Amriswil029.jpg

29 december - Unicaja Almeria maakt tot nu toe de favorietenstatus in de Ermasport Volleyball Classic 2009 waar. De Spaanse kampioen kreeg het in de halve finale tegen SV Dynamo bij vlagen nog wel lastig maar hield zich eenvoudig staande. Het werd 3-1 (25-18, 25-18, 23-25 en 25-20). Door de finaleplaats van Almeria is de kans op de eerste Spaanse kampioen in Almelo nog steeds aanwezig. Drie maal eerder was er een Spaanse ploeg aanwezig, maar de prestatie van CS Gran Canaria, tweede in 1996, is tot nu toe het beste. Soria werd vorig jaar derde, Malaga haalde een vijfde plek in 2000.

In die finale moet Almeria afrekenen met Volley Amriswil. Die ploeg kan na Chenois Geneve in 2005 de tweede Zwiterse eindwinnaar worden. De ploeg van trainer Johan Verstappen eindigde op de eerste dag als derde van de poule, maar wist zich via de herkansingen toch te plaatsen voor de halve finale. Daarin was het verrassend te sterk voor de Portugese kampioen SC Espinho. Espinho moest er met 3-1 (setstanden 19-25, 30-32, 25-14, 23-25) aan geloven.

Vooral verdedigend stond het als een huis bij de Zwitsers. De Canadees Brett Dailey had blokkerend de dag van z'n leven en scoorde zeven blokpunten. Ook de indrukwekkende score van Flavio Cruz van Espinho, hij scoorde 23 punten, was onvoldoende. In de derde set zag het er naar uit dat Amriswil het kruit had verschoten, Espinho liet met 25-14 diepe sporen achter. Althans, zo leek het. In de vierde set richtte Amriswil zich op, dat leidde tot een 25-23 zege in de set. En daarmee was de finaleplek een feit.

Verstappen gaf zijn ploeg voor het toernooi in Almelo de opdracht mee met meer overgave te spelen. Die boodschap kwam aan, zag de Nederlandse oefenmeester met gepaste trots: “'Het verschil met gisteren is brutaliteit. We zijn vandaag wel als underdog begonnen, maar dat wil nog niet zeggen dat je tegen ze moet opzien. We hebben direct vanaf het begin brutaal en met veel servedruk gespeeld. Het andere punt is dat onze blokkering nu veel beter was, daarmee hebben we het verschil gemaakt. Dat we het dan in de derde even lastig krijgen is normaal. Ik heb gezegd; niet in niet paniek raken, gewoon uitspelen. We hebben die set niet weggegeven, maar toch... In de vierde stonden we er weer gewoon vanaf het begin.”

Brons hoogst haalbare voor Dynamo
De nederlaag tegen Almeria in de halve finale betekent dat Dynamo op de derde dag strijdt om het brons tegen Espinho. Dynamo kwam uitstekend voor de dag op tweede speeldag, al bleek Almeria gewoonweg een maatje te groot. Buitenaanvaller Soonias was goed voor 21 punten voor de Spanjaarden, bij Dynamo was Floris van Rekom met 13 punten de best scorende speler.

Orion strijdt om plaats vijf
Voor Langhenkel Orion rest op de slotdag van de negentiende editie van de Erma Classic de strijd om plaats vijf. De Doetinchemmers verloren een gevoelige nederlaag in de herkansingen tegen Dynamo, 2-1, en zullen tegen Euphony Asse-Lennik de eer moeten gaan redden. Lennik zal zich daarbij niet zonder meer aan conformeren: na het verlies in de herkansingen tegen Amriswil vielen er harde woorden.  


 

Iberische ploegen schier ongenaakbaar
06 Unicaja Almeria -  Langhenkel Orion046.jpg28 december - Het topvolleybal op de Ermasport Volleyball Classic 2009 komt vooralsnog van de ploegen van het Iberisch schiereiland. Die conclusie kan worden getrokken na de eerste dag van het topvolleybaltoernooi in Almelo. Zowel het Portugese Espinho als Unicaja Almeria uit Portugal eindigden als eerste in hun poule. Die klassering betekent een halve finaleplek op de tweede speeldag in.

Met de komst van de kampioenen van zowel Spanje als Portugal haalde de Erma Classic topvolleybal in huis. Espinho liet nog een set liggen tegen het Zwitserse Amriswil, tegen Dynamo leek de ploeg van coach Francisco Fidalgo niet te stuiten. Ook goed spel van de Apeldoorners was onvoldoende: 3-0. Dynamo mocht zich troosten met plek twee in de poule, omdat het het openingsduel van het topvolleybaltoernooi in Almelo met 3-0 won van Amriswil.

Unicaja Almeria werd het vooral door Langhenkel Orion lastig gemaakt in poule B. De Spanjaarden wonnen de eerste set met 29-27 waarna Orion de stand in de tweede set gelijk trok, door een 30-28 overwinning. In de derde set moest de ploeg van coach Carlos Carreno nog alle zeilen bijzetten. Henk Hansma stuurde zijn ploeg naar een onfortuinlijke 25-16 nederlaag in de derde set. Omdat Orion eerder op de dag niet voorbij het Belgische Euphony Asse-Lennik kwam, 2-1 verlies, eindigen de Doetinchemmers op de laatste plek in de poule.

Nederlands onderonsje
De tweede dag van de Volleyball Classic in Almelo levert meteen een Nederlands onderonsje op. Omdat Orion als derde in poule B eindigde en Dynamo een plekje hoger in poule A, treffen beide ploegen elkaar in de tweede wedstrijd van de tweede dag. Deze wordt om 12.30 uur gespeeld. In de andere herkansing spelen Amriswil en Lennik om een plek in de halve eindstrijd.
Voor de halve finales, die om 17.00 uur beginnen, spelen de vrouwen van Heutink-Pollux uit Oldenzaal tegen het Belgische Dauphines Charleroi, aanvangstijd 14.30 uur.


 Promofilmpje 2009

 

Volg de Ermasport Volleyball Classic op twitter: http://www.twitter.com/volleyclassic

 


Erma Sport

Persbericht 24-12-09


Deelnemers ERMASPORT Volleyball Classic in topvorm naar Almelo

De deelnemende teams aan de ERMASPORT Volleyball Classic hebben hun laatste competitiewedstrijden gespeeld voordat zij afreizen naar Almelo (28-30 december).
De Spaanse kampioen Almeria SC won met 3-1 van concurrent Teruel en leidt opnieuw soeverein in de superliga. In Portugal won SC Espinho met 3-1van Machico. De landskampioen en voert de ranglijst aan in het Campeonato Nacional. Euphony Asse Lennik staat in Belgie traditioneel op de derde plaats achter Roeselare en Maaseik, maar won wel de halve finale van de Belgische beker en is dus zeker in goeden doen. Volley Amriswil won zaterdag met 3-1 van Chênois Genève (meermalen deelnemer in Almelo) en staat tweede in de Zwitserse competitie. Van de twee Nederlandse deelnemers doet Langhenkel Orion het dit seizoen het beste en is tweede in de A-League met de inhaalwedstrijd tegen Zadkine Nesselande nog tegoed. Het verjongde SV Dynamo moest dit weekend de 3-1 winst aan Lycurgus laten in Groningen. Michiel van Dorsten viel uit in deze wedstrijd met een ernstige knieblessure en zal voorlopig niet in actie komen. Dynamo staat vierde in de ranglijst.
Ook in de internationale competities doen de diverse teams mee dit seizoen. Almeria speelt in poule B van de Champions League, Asse Lennik in de CEV Cup en Langhenkel Orion en Volley Amriswil zijn door naar de derde ronde van de Challenge Cup.
Met Almeria en Espinho als favorieten voor de toernooizege, belooft de negentiende editie van de ERMASPORT Volleyball Classic opnieuw spektakel voor de liefhebbers.

Een nieuwtje van de organisatie is dat via twitter live verslag zal worden gedaan tijdens de wedstrijden. Volg de ontwikkelingen tijdens het toernooi op www.twitter.com/volleyclassic


Persbericht 19 december 2009

ERMASPORT VOLLEYBALL CLASSIC KENT VELE KANSHEBBERS
Nederlandse top tegen Zuid Europees temperament

De ERMASPORT Volleyball Classic in Almelo biedt tussen Kerst en Oud en Nieuw een sterk bezet hoofdtoernooi, waaronder de huidige koploer in de eredivisie Langhenkel ORION en het jonge talentvolle SV DYNAMO.  Zij strijden op 28, 29 en 30 december a.s., samen met topploegen uit Spanje (Unicaja Almeria), SC Espinho (Portugal), België (Euphony Asse Lennik) en Zwitserland (Volley Amriswil), om de eindoverwinning in dit sterke bezette topvolleybaltoernooi.
 
Bovendien spelen op 29 en 30 december de damesteams Dauphines Charleroi (Bel) en Heutink-Pollux (Oldenzaal) tegen elkaar. Al met al van elk wat wils, allemaal top.

Omdat het vorig jaar heel goed is bevallen:
Op 30 december komt volleybalvereniging Apollo 8 met maar liefst 50-60 jeugd- en  seniorenleden (begeleiding) naar Almelo voor een dag topvolleybal. Spelverdeler Kars van Tarel van SV Dynamo heeft de jeugdopleiding bij Apollo 8 in Borne genoten. Het initiatief van Thijs Oosting van Apollo 8 werd zeer gewaardeerd en de organisatie heeft dan ook voor een speciaal arrangement gezorgd.
Het is ook mogelijk een speciaal arrangement voor uw vereniging te organiseren! Neemt u contact op met de organisatie; info@ermaclassic.nl of org@ermaclasic.nl of tel. 0546-865787

 

Erma Sport

Persbericht 26 november 2009 

Portugezen en Spanjaarden bij ERMASPORT Volleyball Classic

SC Espinho, Unicaja Almeria en SV Dynamo Apeldoorn maken topveld in ALMELO compleet.

De organisatie van de ERMASPORT Volleyball Classic heeft het volledige deelnemersveld gepresenteerd tijdens de persconferentie, die gehouden werd bij ERMASPORT.

De Nederlandse inbreng tijdens de 19e editie van de Volleybal Classic, die 28, 29 en 30 december in Sporthal Windmolenbroek in Almelo wordt gespeeld, bestaat uit Langhenkel ORION uit Doetinchem, de grote favoriet voor de Nederlandse titel en SV Dynamo uit Apeldoorn. Het laatste team is deze zomer drastisch verjongd en bestaat nu uit een groep ambitieuze en talentvolle spelers die in de competitie de aansluiting met de top van Nederland alweer heeft weten te realiseren. 

 

Dynamo Apeldoorn

Daarnaast heeft de organisatie van de ERMASPORT Volleyball Classic topteams vastgelegd uit België, Zwitserland, Spanje en Portugal. Toernooidirecteur Siny Pots is verheugd over de deelname van de Portugezen en de Spanjaarden: “SC Espinho, de kampioen van Portugal en winnaar 2007 in Almelo, had toegezegd in 2008 terug te komen, maar moest toen wegens competitieverplichtingen afzeggen. Dat ze er nu weer bij zijn, bewijst maar weer dat topploegen graag naar Almelo komen”. 

 

Ook de deelname van de Spaanse topformatie Unicaja Almeria aan de ERMASPORT Volleyball Classic is definitief. Nog nooit speelden twee Zuid Europese teams van dit niveau gelijktijdig in Almelo. Spanje behoort tot de sterkste volleyballanden in Europa en de club Unicaja Almeria is daar een van de echte topclubs. Veel jaren landskampioen en deelnemer aan de Champion’s League. Dit maakt Unicaja Almeria dan ook tot de grootste favoriet voor de eindoverwinning van de 19e  editie van de Volleybal Classic.

Euphony Asse-Lennik uit België is ook weer present in Almelo en de ploeg speelt nog steeds onder aanvoering van de spelverdeler van Oranje, Dirk-Jan van Gendt. De Belgen nemen dit jaar al voor de 15e keer deel in Almelo.

Het deelnemersveld van de ERMASPORT Volleyball Classic wordt gecompleteerd door de kampioen van Zwitserland, Amerswill Volley, de ploeg die onderleiding staat van de Nederlandse trainer-coach Johan Verstappen.

Siny Pots: “We zijn trots dat we ondanks alle tegenslagen in de aanloop naar deze editie, het niet gereedkomen van de IISPA en het daardoor tijdelijk afhaken van sponsoren, dit ijzersterke deelnemersveld kunnen presenteren. De combinatie van de Nederlandse top met de topteams uit het buitenland maakte het ons mogelijk een zeer aantrekkelijk programma te maken dat de echte volleyballiefhebber niet mag missen. Het publiek zal niet alleen kunnen genieten van onze Nederlandse topspelers en talenten maar zeker ook van het zuidelijk temperament van de Spanjaarden, Portugezen en Brazilianen, die ruim zijn vertegenwoordigd.
Bovendien hoeft men het om het geld niet te laten”.

Volgend jaar gaat het topvolleybaltoernooi verhuizen naar de IISPA (Internationale Indoor Sporthal Almelo) naast het stadion van Heracles Almelo. Het wordt het afscheidstoernooi in Sporthal Windmolenbroek.

De damesteams van Heutink-Pollux en Dauphines Charleroi, kampioen van België, spelen op de 2e en 3e dag twee wedstrijden in Almelo.

ACTIE

De organisatie heeft voor de laatste editie in Sporthal Windmolenbroek een aantal speciale acties: Elke bezoeker van een aantal wedstrijden (zie kaarten) heeft de mogelijkheid met
30% korting een passe-partout te kopen voor de ERMASPORT Volleyball Classic
op 28 - 29 en 30 december in Almelo
.

Normale prijs voor drie dagen topvolleybal € 25,00, NU € 17,50,
U kunt dan ook een dagkaart kopen met € 2,00 korting! 

(voor verdere informatie  - reserveren)

 

 

 Erma Sport

Persbericht 19 Oktober 2009

Langhenkel Orion bij Volleyball Classic in Almelo

 

Kampioen Volley AMRISWIL ook deelnemer in Almelo

De negentiende editie van de ERMASport Volleyball Classic kent dit jaar een sterke Nederlandse inbreng. De favoriet voor komend seizoen, LANGHENKEL Orion heeft haar deelname officieel bevestigd voor de ERMASPORT Volleyball Classic op 28, 29 en 30 december in Almelo. Ook de de Zwitserse kampioen Volley Amriswil zal één van de deelnemers zijn o.l.v. de Nederlandse coach Johan Verstappen. Verstappen was in 2007 in Almelo met het Finse Rovaniemi.

De organisatie van de ERMASport Volleyball Classic is uitermate verheugd over de deelname van de Nederlandse top. Toernooidirecteur Siny Pots: "Kwalitatief hebben we de afgelopen jaren de Volleyball Classic goed op peil kunnen houden en zelfs meer dan dat. Nederlandse topteams zijn wat betreft publiciteit en publieke belangstelling onwijs belangrijk voor een evenement als het onze. Het publiek wil eenvoudigweg Nederlandse ploegen zien en daar voldoen we dit jaar dus weer ruimschoots aan door het vastleggen van Langhenkel Volley. Daar komt zeker nog een Nederlands deelnemer bij".

Volley Amriswil heeft afgelopen seizoen, o.l.v. Johan verstappen de dubbel gehaald in Zwitserland. Amriswil volgt Chenois Genève op; zij waren van 2003 t/m 2007 deelnemer in Almelo en in 2005 de winnaar na een prachtige finale tegen Lennik.

Ook de onderhandelingen met buitenlandse topteams verloopt voorspoedig.

Een aantal plekken in het deelnemersveld zijn nog te vergeven maar daarover zijn de officiële bevestigingen nog niet binnen. "Daar is het wachten op", aldus Siny Pots, "want je weet het maar nooit. Wij volgen in dit kader zorgvuldig de richtlijnen van de NeVoBo en de CEV".

Voor inlichtingen: www.ermaclassic.nl


 

Publieksprijs voor Siny Pots

De publieksprijs Vrijwilliger Provincie Overijssel 2009 is gewonnen door Siny Pots-Oude Avenhuis uit Almelo. De prijs – een VIP arrangement t.w.v. € 250,00 - werd in het Provinciehuis in Zwolle overhandigd door Gedeputeerde van Overijssel Dhr. Gert Ranter.

Siny Pots heeft in de sportwereld veel verdiensten als voorzitter van de Stichting Topvolleybal Almelo en ook als directeur van de jaarlijkse volleybalclassic in de kerstvakantie, waaraan al jaren internationaal bekende ploegen deelnemen. Maar ze heeft daarnaast een breed scala aan vrijwilligerswerk gedaan en is daarin nog volop actief. Op sociaal gebied heeft ze haar sporen verdiend met onder meer het voorzitterschap van de Zonnebloem (afdeling Schelfhorst), het begeleiden van mensen met een beperking en budgetteringswerk voor mensen in financiële nood.

De publieksprijs voor organisaties ging naar Klas op Wielen uit Oldenzaal. Daarnaast werden ook nog drie individuele en groepsprijzen uitgereikt. Alle prijswinnaars hebben een verbindingsfactor met de samenleving.  Dit gold ook als leidraad voor de groepsprijzen. De winnaar werd Henk Seegers (individueel) uit Grafhorst. Bij de organisaties ging de eerste prijs naar de Vrijwillige Thuiszorg uit Nijverdal, een organisatie met meer dan 600 vrijwilligers, die geheel belangeloos zo zorg en hulp bieden in de thuiszorg.

1 september 2009

ERMASPORT VOLLEYBAL CLASSIC 2009 NIET IN IISPA 
 

Op 28 -29 en 30 december 2009 zal de ERMASPORT Volleybal Classic niet in de IISPA – de nieuwe Internationale Indoor Sportaccommodatie in Almelo - gespeeld kunnen worden.

De gemeente Almelo heeft via de media bevestigd dat de topsporthal IISPA dit jaar definitief niet opgeleverd gaat worden. 

Siny Pots, voorzitter van de ERMASPORT Volleybal Classic, “Het is voor ons een uitermate teleurstellende en ook demotiverende ontwikkeling. Al jaren kijken wij uit naar het spelen in een topsportwaardige hal. Door het ontbreken hiervan staan we als Volleybal Classic feitelijk al enkele jaren stil qua ontwikkeling. Als organisatie hebben we de ambitie door te groeien maar dat is met de beperkte accommodatie in het Windmolenbroek onmogelijk gebleken. Afgelopen jaar is ons vanuit de gemeente meerdere keren verzekerd dat de Volleybal Classic 2009 in de nieuwe IISPA zou kunnen worden gehouden. Met die wetenschap hebben we actief (hoofd)sponsoren benaderd, overleg gevoerd met de Nederlandse Volleybal Bond en contacten gelegd met topteams in Europa. Concept afspraken zijn gemaakt waarin is vastgelegd dat de editie 2009 zal worden gespeeld in een topsporthal die qua hoogte en randgebeuren aan de internationale eisen voldoet”.

 

De bouw van de IISPA verliep al geruime tijd niet voorspoedig. De opleveringsdatum stond in eerste instantie gepland in augustus 2009 maar schoof snel op naar november. Vervolgens zette de bouwonderneming medio 2009 vraagtekens bij de dakconstructie en laste een bouwstop in van ruim zes weken. Dat had tot direct gevolg dat de opleveringsdatum moest opschuiven naar voorjaar 2010. Voorzitter Siny Pots “Als je begint met een dergelijk groot bouwproject zou je verwachten dat vooraf berekend is of de dakconstructie deugdelijk is en niet zoals nu met een herberekening halverwege de bouw. Gevolg is geen Volleybal Classic in de IISPA dit jaar en dat is meer dan vervelend want we hebben, zoals gezegd, afspraken gemaakt met topteams, sponsoren en de NeVoBo over het spelen van interlands”.

Inmiddels heeft overleg plaatsgevonden met de hoofdsponsor ERMASPORT en de NeVoBo (programma Oranje) over de consequenties, zowel in sportief als financieel opzicht. “Ik kan zeggen dat het erg veel extra tijd en energie kost om hier weer een positieve draai aan te geven, niet alleen voor mijzelf maar ook voor al die vrijwilligers die zich opnieuw kunnen opmaken voor nóg een jaar Windmolenbroek ”, aldus Siny Pots. Zij geeft wel aan dat er een constructief overleg met de Gemeente Almelo plaats heeft gevonden, waarin vanuit gemeentezijde nog eens duidelijk het belang van de Volleybal Classic voor de stad Almelo werd benadrukt.

Siny Pots: “Het geeft een goed gevoel dat de gemeente de problematiek erkent en deelt, waarin wij als organisatie vanwege het niet doorgaan van de IISPA verzeild zijn geraakt. Men toont zich bereid concreet te helpen dit probleem gezamenlijk op te lossen. Ik vertrouw er dan ook op dat we dit jaar opnieuw een topvolleybaltoernooi kunnen organiseren, met een vergelijkbaar topniveau als voorgaande jaren. Weliswaar nog één keer in de oude, vertrouwde sporthal Windmolenbroek maar volgend jaar zeker, bij de 20e editie van de Volleybal Classic, in de nieuwe topsporthal IISPA”.


18/05/2009
Nieuwe topsporthal IISPA

In Almelo verloopt de bouw van de nieuwe topsporthal voorspoedig en de planning is dat de sporthal op tijd klaar zal zijn. Op 28 -29 en 30 december zal de ERMASPORT Volleybal Classic dus in de IISPA gespeeld worden. Winnaar en kampioen van Nederland - ORTEC Rotterdam Nesselande - zal niet kunnen deelnemen, omdat de St. Topvolleybal Rotterdam failliet is verklaard.

Voorzitter Siny Pots: "We zullen bij de opening van de IISPA (Int. Indoor Sporthal Almelo) voor een mooi en attractief deelnemersveld zorgen, bij voorkeur met deelname van twee Nederlandse ploegen. Eerst moet alles financieel rond zijn en dat lijkt voor de komende twee jaar zeker te lukken! Ook in het buitenland zijn veel topclubs met financiële zorgen. De volleybalsport is één van de (zaal) sporten die financieel als eerste wordt getroffen. Wij doen ons best om in Almelo ook de komende jaren iets moois neer te zetten"