Editie 2008

Finale 2008: Nesselande maakt favorietenrol waar

De wedstrijd tussen ORTEC Rotterdam Nesselande en VK Riga / Lase-R was zeker een finale waardig. In de eerste set leek Riga vrij eenvoudig op een winstzege af te stevenen door met 25-19 van Nesselande te winnen. In de 2e set kwam Nesselande echter verrassend terug en hoewel het nog even erg spannend werd, wonnen zij de 2e set met 26-24. De 3e set wonnen de Rotterdammers met meer overtuiging: 20-25. De Letten leken niet voor de 5e keer als tweede te willen eindigen en gaven in de 4e set meer tegengas. Ze konden echter niet voorkomen dat de Rotterdammers ook deze set wisten te winnen met 24-26.
Niels Klapwijk behaalde een indrukwekkend aantal van 70 punten in drie dagen, daarmee was de titel Topscorer van het toernooi voor de diagonaalspeler van Nesselande. Aanvoerder Lauris Iecelnieks van VK Riga/Lase-R werd gekroond tot meest waardevolle speler.

Verloting
Tijdens de Ermasport Volleyball Classic is een verloting gehouden, De opbrengst hiervan komt ten goede aan de Stichting Equator Medicare. Klik hier voor meer info en de uitslag.

Piet Zoomers/D laat kans op brons uit handen glippen
In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats hielden Piet Zoomers/D en het Spaanse C.M.A. Soria elkaar lang in evenwicht. De eerste twee sets werden eerlijk verdeeld, steeds met twee punten verschil. Nadat Soria de derde set overtuigend met 25-16 won, ging de knop om bij Piet Zoomers/D. De ploeg knokte zich in de 4e set naar een comfortabele voorsprong van vijf punten, maar die marge bleek onvoldoende om ook het brons te veroveren. Bij 23-23 kwam Soria op gelijke hoogte om vervolgens meteen door te knallen naar de zege: 3-1.Pleister op de wond voor Lennik
Euphony Asse-Lennik zat zwaar in de maag met de herkansingen van maandag. De Belgen lieten in die wedstrijd tegen Soria liefst acht matchpunten onbenut, om vervolgens in drie sets onderuit te gaan. Belust op revanche gingen de Belgen het duel met het tegenvallende Bouc Volley/Beauvais Oise in. In die strijd kwam Lennik als winnaar naar boven: 3-0 met de setstanden 25-23, 25-17 en 29-27.

 

 

 

Jeugdinterland
Ander Belgisch succes was er voor de nationale vrouwenploeg onder 17 jaar. Zij wonnen van hun Nederlandse leeftijdsgenoten, afgetekend met 3-0. Een dag eerder was Oranje, met Twentse inbreng van de zusjes Ilse en Kirsten Oude Luttikhuis, Inge Molendijk en Tess von Piekartz, met 3-2 de sterkste.

 

 
Pollux wint oostelijke derby
Heutink-Pollux speelde vriendschappelijk tegen Longa’59. De Oldenzaalse vrouwen moesten alleen de tweede set aan Longa laten en wonnen uiteindelijk met 3-1.

 

 

 Ortec Rotterdam Nesselande en VK Riga strijden om titel Ermasport Volleyball Classic 2008

De halve finales tijdens de Ermasport Volleyball Classic hebben allereerst het Letse VK Riga en vervolgens het Rotterdamse Ortec Nesselande in de finale gebracht, die morgen in sporthal Windmolenbroek in Almelo wordt afgewerkt. De 1e halve finale tussen VK Riga en het Spaanse Ciudad M.A. Soria was een enerverend duel dat maar liefst 2 uur en 20 minuten duurde. In deze wedstrijd nam VK Riga een 2-0 voorsprong in sets maar Soria vocht zich terug in de wedstrijd en won de 4e set met maar liefst 34-36. In de 5e set waren het uiteindelijk de Letten die toch de wedstrijd weer naar zich toetrokken. Winst in de 5e set: 17-15 en daarmee een finaleplaats.

De tweede halve finale was een Nederlands onderonsje. Landskampioen Piet Zoomers/D moest het hierin opnemen tegen ORTEC Rotterdam Nesselande. Piet Zoomers/D had zich via een herkansingswedstrijd tegen het Franse Beauvais Oise in de halve finale gespeeld terwijl ORTEC Nesselande als eerste van de poule hiervoor geplaatst was. De huidige koploper in de Eredivisie ging voortvarend van start en wist vrij eenvoudig de 1e set te winnen met 25-18. Daarna nam Piet Zoomers/D het initiatief over en won de 2e set met 25-27. Ook in de 3e set stond de Apeldoorners vrijwel de hele set voor maar lieten verrassend in de slotfase de logische setwinst liggen: 25-23 voor ORTEC Nesselande en daarmee een 2-1 setvoorsprong. In de 4e set liet het team van trainer-coach Ron Zwerver er geen misverstand over bestaan wie het meeste recht had op de nog vacante finaleplaats. Met een overtuigende 25-15 werd Piet Zoomers/D naar de troostfinale verwezen en kunnen de Rotterdammers zich opmaken voor de finale morgenavond tegen het Letse VK Riga.


Volleybalspektakel in eerste halve finale:
Letten naar de eindstrijd

Zoals wij al eerder melden, VK Riga is deze dagen hot in Almelo. In de 1e set  van de halve finale grepen de Letten de Spaanse volleybalarmada van Ambiente Soria direct naar de strot om deze vervolgens een tweetal sets niet meer los te laten. Vooral door het servekanon Janis Smedins werd het gat geslagen want hij scoorde er fris en vrolijk op los. Voeg daarbij het aanvalsgeweld van buitenaanvaller Lauris Lecelnieks en de winst van de Letten is verklaard. Wat Soria ook probeerde, het werd telkens vakkundig gepareerd door de mannen van het trainersduo Vilde en Krastins. De eerste set werd dan ook met 25-16 gepakt en vervolgens de tweede met 25-17. Duidelijke cijfers. In de 3e set keerden de kansen voor Soria, men had regelmatig een viertal punten voorsprong en bij de Letten zag men wat onnauwkeurigheden. Dat kostte hen vervolgens de set want de Spanjaarden drukten in de spannende slotfase door met 22-25. Dan de 4 set, eerst nog een gelijk opgaande strijd maar heel geleidelijk aan werd Soria de bovenliggende partij. Elke aanval een score, elke serve met overtuiging, precisie en power. Het jonge Letse team haakte nog wel aan met 23-23 en in een werkelijk zinderende en emotionele slotfase werd door beide partijen volleybal gespeeld van de bovenste plank. Score op score met uiteindelijk winst voor Soria met 34-36. In het  begin van de 5e set leek in eerste instantie dat de Letten teveel hadden gegeven in de spectaculaire maar energierovende 4e set maar dat bleek schijn. Want met alles wat ze in zich hadden vochten en sloegen ze zich weer in de wedstrijd en beslisten deze beslissende set met 17-15. Toch weer die dekselse Letten, alles gegeven met als resultaat een finaleplaats in de Ermasport Volleybal Classic 2008. Het wordt een mooie dag morgen…Nederland wint eerste duel van Belgische leeftijdsgenoten

Het leek wel of Nederland de kansloos verloren trainingswedstrijd van gisteravond goed moest zien te maken en ging voortvarend van start. De eerste 2 sets werden dan ook gewonnen met 25-22 en 26-24. Het publiek kon genieten van jonge meisjes met niet alleen harde aanvallen en opslagen, maar ook prachtige blokkeringen en schitterende reddingen. Daarna leek de fut eruit te zijn en konden de Nederlandse meisjes België niet meer bijhouden. Teveel opslagfouten kosten hen uiteindelijk de 3e en 4e set die met 20-25 en 15-25 naar België gingen. De vijfde en laatste set ging redelijk gelijk op, maar uiteindelijk bleek Nederland toch de sterkste van de 2 ploegen en de laatste set ging uiteindelijk met 15-10 naar Oranje.


Soria en Piet Zoomers/D overleven herkansingen

In een wel heel spannende strijd in de herkansingen heeft uiteindelijk Euphony Asse Lennik het onderspit moeten delven van Ciudad M.A. Soria. Beiden teams waren geenszins bereid de halve finaleplek aan de ander te gunnen en hebben volledig gebruik gemaakt van de hen aangeboden speeltijd. In een zinderende 3e set is het uiteindelijk 24-22 geworden voor Soria en daarmee hebben zij hun plek veiliggesteld in de halve finale, die om 16.30 uur gespeeld wordt tegen VK Riga/Lase-R

Werd de eerste herkansingswedstrijd vandaag tussen Euphony Ass-Lennik en Ambiente Soria een thriller van het zuiverste water, de tweede tussen landskampioen Piet Zoomers/D en het Franse Beauvais Oise was, met alle respect, van een beduidend minder niveau. Wel werd er vanaf het begin door beide teams met het enthousiasme gespeeld waardoor zich al vlot een gelijkopgaande strijd ontwikkelde. Opvallend daarbij is toch de wederopstanding, want zo mag je dat wel noemen, van de Franse formatie. Gisteren, op de eerste speeldag, begon Beauvais dramatisch en de verwachting was dan ook gerechtvaardigd dat zij geen rol van betekenis meer zouden gaan spelen tijdens deze Volleyball Classic. Maar zie, heel geleidelijk werd hun spel beter en kwam zelfs voor hen een halve finale plaats inzicht. De eerste set tegen Piet Zoomers/D werd gewonnen en ook in de 2e set namen de Fransen direct de leiding. Maar de ommekeer kwam in het voordeel van Piet Zoomers/D, zij wonnen de tweede set en ook in de beslissende 3e waren zij de beste. Door dit resultaat wordt een van de halve finales een Nederlands onderonsje. Piet Zoomers/D neemt het daarin op tegen ORTEC Rotterdam Nesselande. Dat is aan de ene kant jammer, anderzijds is daardoor één ding zeker, in de finale van de Ermasport Volleyball Classic 2008 staat in ieder geval een Nederlandse deelnemer.Strijd der titanen

Op voorhand leek dit toernooi de beste bezetting te hebben sinds jaren, met 2 geweldige Nederlandse topclubs in de gelederen. Hoewel het na de eerste 2 wedstrijden even afwachten was wat de kwaliteit van het toernooi zou worden, is de twijfel door de overige wedstrijden helemaal weggenomen: er wordt gespeeld op top niveau! De twijfel zat hem in de enigszins matige wedstrijd van Beauvais Oise tegen ORTEC Nesselande, die voornamelijk werd veroorzaakt door de gehavende selectie van Beauvais Oise. De eerste wedstrijd van VK  Riga/Lase R tegen Ciudad M.A. Soria was daarentegen een strijd der titanen waarbij VK Riga uiteindelijk aan het langste eind trok. De wedstrijden daarna waren ook van topniveau, waardoor de verwachtingen voor de finale hooggespannen zijn. De 3e wedstrijd werd gespeeld door Soria tegen Piet Zoomers D. Waarbij uiteindelijk de Nederlandse ploeg de sterkste bleek te zijn. Ook de strijd tussen België en Nederland oftewel Euphony Asse Lennik tegen Nesselande was puur genieten en bleek uiteindelijk Lennik de sterkste te zijn. Niet alleen de teams waren voortreffelijk, ook het publiek lijkt zich te beseffen dat dit de laatste keer is in deze sporthal en laat uitbundig van zich horen. De sfeer zit er goed in!
De strijd tussen Piet Zoomers/D tegen Riga was er weer eentje van hoog niveau met lange rally’s en mooie aanvallen. De strijd liep zelfs zo hoog op, dat een speler van Riga een gele kaart heeft gekregen, maar dit heeft hen gelukkig niet de set gekost en daarmee brachten ze de stand op een terechte 1-1. Ook de eindstand hebben ze uiteindelijk in hun voordeel beslist met een knappe 2-1 zege, waarmee ze uiteindelijk winnaar zijn geworden in poule A.
De wedstrijd tussen Beauvais Oise en Lennik was tegen de verwachting in behoorlijk spannend en de uitslag werd in het voordeel van Beauvais Oise beslist met 2-1.

Ook vandaag staan er weer mooie wedstrijden op het programma, met niet alleen de wedstrijden van de eerder genoemde teams, maar tevens met een mooie interland tussen de meisjes van Jeugd Oranje tegen Jeugd België.Apollo 8 omarmt Piet Zoomers/D... en andersom

Op de eerste speeldag van de Ermasport Volleyball Classic waren er van de volleybalvereniging Apollo uit Borne maar liefst 50 jeugdleden uit de jongensafdeling met een tiental begeleiders aanwezig om speciaal Piet Zoomers/D te ondersteunen. Waarom deze actie? Bij de landskampioen Piet Zoomers/D speelt Kars van Tarel als spelverdeler, komt van oorsprong uit Borne en bij Apollo leerde hij volleyballen. Reden voor de vereniging Apollo om contact te zoeken met de organisatie van de Ermasport Volleyball Classic voor een Meet & Greet met de spelers van Piet Zoomers/D en natuurlijk speciaal met Kars. Het werd een groot succes, de spelers stelden zich heel open op en de jeugd genoot met volle teugen. Ook tijdens de wedstrijden van Piet Zoomers/D zorgden Apollo boys, gestoken in mooie rode T-shirts, voor een supergezellige sfeer in de hal. Vanuit een speciaal voor hen gereserveerde vak zongen en schreeuwden de jeugdleden van Apollo hun favoriet Piet Zoomers/D naar de overwinning op de Spaanse Bekerkampioen Soria. Zelfs de wave werd ingezet om het sfeertje maximaal te laten zijn. In de tweede wedstrijd echter mocht het niet lukken, want daarin bleek VK Riga te sterk. Dat deed echter geen afbreuk aan de feestvreugde, want voor de jeugd kon deze dag allang niet meer kapot. Duidelijk is dat dit positieve initiatief ook volgend jaar op herhaling gaat. Niet alleen met Apollo 8 maar wellicht andere clubs uit de regio.

 Nesselande en Riga zeker van halve finale

De huidige koploper in de A-League, ORTEC Rotterdam Nesselande, en het Letse VK Riga zijn op de eerste dag van de Ermasport Volleyball Classic in Almelo als voorlopige winnaars uit de strijd naar voren gekomen. Beide teams wisten zich op de eerste speeldag direct te plaatsen voor de halve finales. VK Riga won in poule A beide wedstrijden met 2-1, van Piet Zoomers D en de Spaanse bekerkampioen Cuiudad M.A. Soria.

ORTEC Rotterdam Nesselande had in poule B af te rekenen met het Franse Beauvais Oise en Euphony Asse-Lennik uit België. Van een gehavend Beauvais werd vrij eenvoudig gewonnen maar Asse Lennik won uiteindelijk met 2-1. Op basis van een betere puntenscore gaan de Rotterdammers toch rechtstreeks naar de halve finale. De andere vier ploegen, waaronder landskampioen Piet Zoomers/D, krijgen vanaf elf uur de gelegenheid de andere twee halve finaleplaatsen te bemachtigen. De halve finales worden vanmiddag gespeeld.

Programma en uitslagenQuote van de dag door de scheidsrechter:


“Een scheidsrechter hoort bij te dragen aan de attractiviteit van de wedstrijd”.

 Wereldwijd luisteren vanuit uw luie stoel

Omroep Almelo is sinds jaar en dag direct betrokken bij de ErmaSport Volleyball Classic. De lokale omroep verzorgt 28, 29 en 30 december haar uitzendingen vanuit sporthal Windmolenbroek.

Ook dit jaar is Omroep Almelo weer aanwezig. Via de ether op 106.1 FM, de uitzendingen zijn ook via internet te volgen, via onderstaande link. Zodoende kunt u vanuit uw luie stoel, waar ook ter wereld, live meegenieten van de ErmaSport Volleyball Classic.

http://www.omroepalmelo.nlLetten en Spanjaarden completeren
deelnemersveld ERMASport Classic 2008

De achttiende editie van de ERMASport Volleyball Classic, die op 28, 29 en 30 december 2008 in Sporthal Windmolenbroek in Almelo wordt gehouden, kent voor het hoofdtoernooi een sterk en evenwichtig deelnemersveld. Naast de Nederlandse toppers, Piet Zoomers/D, kampioen van Nederland, en de huidige koploper ORTEC Rotterdam Nesselande waren ook het Belgische Euphony Asse Lennik en de Franse Bekerkampioen Beauvais Oise al in een eerder stadium vastgelegd. De laatste twee topteams die aan de deelnemerslijst  zijn toegevoegd zijn VK Riga/Lase-R uit Letland en de Spaanse bekerkampioen Ciudad M.A. de SORIA.

Toernooidirecteur Siny Pots: “SC Espinho, de Portugese winnaar van vorig jaar kan helaas vanwege competitieverplichtingen niet naar Almelo afreizen, maar we hebben meer dan waardige vervangers weten vast te leggen. Allereerst zijn we natuurlijk uitermate tevreden over de deelname van de Nederlandse teams, Piet Zoomers/D en ORTEC Rotterdam Nesselande, maar ik kan u verzekeren dat ook de buitenlandse inbreng dit jaar opnieuw van topkwaliteit is”.    

Het deelnemersveld
Na jaren afwezigheid is Piet Zoomers-D terug in Almelo. De kampioen van Nederland is ten opzichte van vorig seizoen op een aantal - niet onbelangrijke plaatsen - gewijzigd. Belangrijkste aderlating is het stoppen van routinier en midman Sander Olsthoorn. Verder vertrokken belangrijke krachten als Jeroen Rauwerdink en Jelte Maan. In hun plaats kwamen min of meer onervaren maar wel talentvolle jongens uit Nederland en de Slowaakse spelverdeler Stanislav Sotak. Toch werd met deze gehavende selectie de Super Cup gepakt, dus kwaliteit genoeg in deze ploeg uit Apeldoorn.


Voorzitter Siny Pots informeert de pers en sponsoren
ijdens de traditionele perspresentatie.

Ook ORTEC Rotterdam Nesselande meldt zich na jaren weer op Volleyball Classic in Almelo . Sportief ging het de club uit Rotterdam de afgelopen jaren voor de wind. Deze eeuw werden al drie nationale kampioenschappen behaald, mede onder aanvoering van trainer/coach Peter Blangé. Sinds vorig seizoen zwaait oud international Ron Zwerver de scepter en dat gaat uitstekend. Zwerver staat momenteel met zijn team ruim aan kop in de Nederlandse competitie. ORTEC Rotterdam Nesselande beschikt dan ook over een prima selectie. Eén van de nieuwelingen is de van D.O.C. Stap Orion overgekomen diagonaalspeler Niels Koomen. Hij was twee jaar geleden nog de beste aanvaller tijdens de Volleyball Classic 2006 in Almelo. In de huidige vorm is ORTEC Rotterdam Nesselande niet alleen de gedoodverfde kampioen van Nederland maar ook de te kloppen ploeg in Almelo.


Het team van Bouc Volley/Beauvais Oise

Eén van de buitenlandse ploegen, die zeker ook aanspraak kan maken op de eindoverwinning, is Beauvais Oise uit Frankrijk. De Franse bekerkampioen en deelnemer aan Champions League was de eerste topploeg die door de organisatie werd vastgelegd. Vorig jaar wilden de Fransen al graag deelnemen maar waren net te laat met hun aanmelding. Dit jaar waren ze ruim op tijd zodat dit profteam uit Noord Frankrijk, met veel nationaliteiten, in Almelo te bewonderen is. 

Vaste deelnemer van de ERMASPORT Volleyball Classic is Euphony Asse-Lennik uit België. Dit jaar speelt deze Belgische topformatie voor het eerst in Almelo onder aanvoering van spelverdeler Dirk Jan van Gendt, ex Oranje. De Belgen waren vele jaren favoriet in Almelo, speelden veel finale’s maar wisten slechts één keer te winnen. Dit seizoen onderging het team de nodige wijzigingen en de vraag is dan ook hoe de Belgen zich in dit sterke deelnemersveld staande houden.   

De komst van VK Riga naar Almelo geeft, gelet op de historie, een speciaal tintje aan dit toernooi. Zoals bekend hebben jarenlang topteams uit Letland aan ons toptoernooi deelgenomen. Het was in die periode een goed gebruik dat spelers en trainers werden ondergebracht in gastgezinnen in en om Almelo en daaruit zijn veel vriendschappen ontstaan. Bijzonder is dan ook dat de trainers Raimonds Vilde en Udgis Krastins en de manager van het huidige Riga alle drie als speler tijdens de Volleyball Classic in Almelo actief zijn geweest. Omgekeerd heeft een jeugdteam van Aastad Almelo destijds deelgenomen aan een internationaal jeugdtoernooi in de Letse hoofdstad. Maar liefst zes jeugdspelers van Letland, waartegen Aastad destijds speelde, maken nu deel uit van VK Riga. Het is vrijwel het complete Letse nationale team dat tijdens de ERMASPORT Volleyball Classic aantreedt.   

De ploeg die na lang onderhandelen als laatste aan het deelnemersveld werd toegevoegd is de Spaanse bekerkampioen Ciudad M.A. de SORIA. Deze Spaanse volleybalarmada is samengesteld uit een mengeling van Argentijnen, Brazilianen en uiteraard Spanjaarden. Een ploeg ook die bol staat van temperament en een zeer gevarieerd spel laat zien. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen rondom deze publieksploeg.

Interlands Jeugd Oranje
Naast het hoofdtoernooi zijn er nog een enkele extra wedstrijden gepland. Op de 2e en 3e dag van het de ERMASPORT Volleyball Classic speelt Jeugd Oranje (meisjes) ter voorbereiding op de Europese Kampioenschappen in eigen land (4-9 april in Rotterdam) twee oefeninterlands tegen het sterke België. In Jeugd Oranje zitten enkele speelsters uit onze Regio, oa. spelverdeelster Tess von Piekartz van Set Up’65 (foto).                                                                                                                         Heutink/Pollux  / Longa ´59
Volgend jaar gaat het topvolleybaltoernooi verhuizen naar de IISPA (Internationale Indoor Sporthal Almelo) naast het stadion van Heracles Almelo. De editie 2008 wordt het afscheidstoernooi in Sporthal Windmolenbroek en daarom heeft de organisatie gemeend iets extra’s te moeten doen. De damesteams van Heutink-Pollux en Longa’59 spelen in dit kader op de finaledag van de ERMASPORT Volleybal Classic een wedstrijd, waarin zij uitmaken wie het jaar 2008 afsluit als de sterkste in het oostelijke damesvolleybal.

Programma
Al met al biedt de ERMASPORT Volleyball Classic 2008 drie dagen topvolleybal, voor elk wat wils. Heren, dames en jeugd(top)volleybal en allemaal kwaliteit van de bovenste plank.Op 28 december zal de openingswedstrijd om 10.30 uur worden gespeeld tussen VK Riga en Ciudad Soria. Op 29 en 30 december beginnen de wedstrijden om 11.00 uur.
De halve finales vinden de 2e dag plaats om 16.30 en 18.30 uur. De finale van de ERMASPORT Volleyball Classic is op 30 december om 19.00 uur.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de ERMASPORT Volleyball Classic is inmiddels van start gegaan. Meer informatie vindt u hier. Natuurlijk kunt u ook telefonisch inlichtingen vragen bij Henk Koers, tel. 0546- 822 781.

Actie
Na afloop van het topvolleybal toernooi kunnen alle betalende toeschouwers hun toegangskaart inleveren. Er worden 100 kaarten uitgeloot en deze winnaars mogen één dag gratis komen kijken naar de ERMASPORT Volleyball Classic 2009.

Alles over de editie 2008Ook ORTEC Rotterdam Nesselande naar Almelo


Lars Lorsheijd (foto ortecrotterdam.nl)

De achttiende editie van de ERMASport Volleyball Classic kent dit jaar een sterke Nederlandse inbreng want zowel landskampioen Piet Zoomers/D als de nummer twee van vorig seizoen ORTEC Rotterdam Nesselande hebben toegezegd op 28, 29 en 30 december in Almelo te gaan spelen. Deelname van ORTEC Rotterdam Nesselande maakt dat de twee finalisten van de play-offs 2007-2008 acte de presence geven in Almelo.
De ploeg van trainer Ron Zwerver heeft diverse internationals in de gelederen en is dit seizoen versterkt met o.a. routinier Jochem de Gruyter en de gebroeders Ralph en Niels Koomen
De organisatie van de ERMASport Volleyball Classic is uitermate verheugd over de deelname van de Nederlandse top. Toernooidirecteur Siny Pots: “Kwalitatief hebben we de afgelopen jaren de Volleyball Classic met buitenlandse topploegen goed op peil kunnen houden en zelfs meer dan dat. Daaruit bleek maar weer eens welk een goede naam en netwerk we ondertussen in Europa hebben opgebouwd. Maar hoe je het ook wendt of keert, Nederlandse topteams zijn wat betreft publiciteit en publieke belangstelling onwijs belangrijk voor een evenement als het onze. Het publiek wil eenvoudigweg Nederlandse ploegen zien en daar voldoen we dit jaar dus ruimschoots aan door het vastleggen van Piet Zoomers/D en Ortec Rotterdam Nesselande. Het geeft een supergevoel dat de Nederlandse top voor de ERMASport Volleyball Classic 2008 heeft gekozen. Bovendien zorgt het voor een warm welkom voor onze nieuwe hoofdsponsor ERMA SPORT.”
Ook de onderhandelingen met buitenlandse topteams verloopt voorspoedig. BOUC Volley – Beauvais, Champion’s League deelnemer uit Frankrijk heeft deelname toegezegd, evenals de vaste deelnemer uit België, Euphony Asse-Lennik, met ex Oranje spelverdeler Dirk Jan van Gendt. Twee plekken in het deelnemersveld zijn nog te vergeven maar daarover zijn de officiële bevestigingen nog niet binnen. “Daar is het wachten op”, aldus Siny Pots, “want je weet het maar nooit. Wij volgen in dit kader zorgvuldig de richtlijnen van de NeVoBo en de CEV”.
Volgend jaar gaat het topvolleybaltoernooi verhuizen naar de IISPA (Internationale Indoor Sporthal Almelo) naast het stadion van Heracles Almelo. De grondwerkzaamheden zijn voor de vakantie begonnen en in volle gang.

Kaartverkoop en programma
ORTEC Rotterdam Nesselande
Piet Zoomers/D
Info over kaartverkoop en programma

De kaartverkoop voor de ERMA Sport Volleyball Classic is inmiddels van start gegaan. Op dit moment zijn we druk bezig een fantastisch toernooi te organiseren. Drie dagen topvolleybal die u niet mag missen. Meer informatie over de kaartverkoop en het voorlopige programma vindt u via onderstaande link

Kaartverkoop en programmaLandskampioen Piet Zoomers/D naar Almelo


De ploeg van Piet Zoomers/D viert de landstitel (foto: www.pietzoomersd.nl)

De achttiende editie van de ERMASport Volleyball Classic kent dit jaar een sterke Nederlandse inbreng want landkampioen PIET ZOOMERS/D heeft reeds nu toegezegd 28, 29 en 30 december in Almelo aanwezig te zullen zijn. Het sterkst bezette topvolleybalevenement van Nederland moest het vorig jaar helaas doen zonder Nederlandse clubs aangezien de topteams de voorkeur gaven aan een buitenlands toernooi of kozen voor een rustpauze.

Dit jaar echter zal landkampioen Piet Zoomers/D eind december wél in Almelo actief zijn. Algemeen directeur Frans de Jong van Piet Zoomers/D over deze beslissing: "Piet Zoomers/D heeft met belangstelling de niet aflatende inzet van toernooidirecteur Siny Pots gevolgd om de ERMASport Volleyball Classic in Almelo op een hoger plan te krijgen. Met de ambitie van de organisatie en het vooruitzicht van een nieuwe topsporthal in Almelo voor de editie van 2009 heeft de landskampioen gemeend gehoor te geven aan de uitnodiging tot deelname aan het einde van dit jaar. Beide partijen hebben de intentie om de samenwerking de komende jaren voort te zetten maar zullen deelname van jaar tot jaar bekijken na een gezamenlijke evaluatie"

De organisatie van de ERMASport Volleyball Classic is uitermate verheugd over de deelname van Piet Zoomers/D. Toernooidirecteur Siny Pots: “Kwalitatief hebben we de afgelopen jaren de Volleyball Classic met buitenlandse topploegen goed op peil kunnen houden en zelfs meer dan dat. Blijkt maar weer eens dat we een goede naam en netwerk hebben opgebouwd in Europa. Maar hoe je het ook wendt of keert, Nederlandse topteams zijn wat betreft publiciteit en publieke belangstelling onwijs belangrijk voor ons. Het geeft dan ook een super gevoel dat landkampioen Piet Zoomers/D voor de ERMASport Volleyball Classic 2008 heeft gekozen.”

Siny Pots gaf bovendien aan in vergaande onderhandelingen te zijn met ander topteams -Nederlands en Europees - om het deelnemersveld van de ERMASport Classic 2008 te completeren.ERMA Sport voor drie jaar hoofdsponsor Volleyball Classic

ERMA Sport is de nieuwe hoofdsponsor van het internationale topvolleybaltoernooi, voorheen Cogas Energie Volleyball Classic, dat jaarlijks tussen kerst en oud en nieuw in Almelo wordt gehouden. Met de verandering van hoofdsponsor wijzigt ook de naam van de Volleyball Classic in Almelo. Dit wordt ERMA Sport Volleyball Classic.

De Stichting Top Volleybal Toernooi Almelo heeft een driejarige overeenkomst afgesloten met het bedrijf ERMA Sport. De organisatie is verheugd een hoofdsponsor te hebben gevonden, die zich voor een langere periode aan de Volleyball Classic wil binden. Bovendien ziet men het als een positieve ontwikkeling dat een Almeloos bedrijf het hoofdsponsorschap op zich neemt van dit topvolleybalevenement in de stad.

ERMA Sport
Het bedrijf ERMA Sport levert sportmaterialen op het gebied van sportveldinrichting en materialen voor de verenigingen, zoals voetbal- en hockeydoelen, korfbalpalen, pannakooien en dug-outs. ERMA Sport produceert al deze producten in eigen werkplaats en ook de productontwikkeling geschiedt in eigen huis. Naast fabrikant is ERMA Sport leverancier en groothandel in sportproducten zoals ballen, kleding, standenborden en medische materialen.

ERMA Sport is een jong, dynamisch bedrijf, geleid door een sportieve directie en bemand met werknemers, allen met een sportaffiniteit, die perfect weten wat er leeft bij de clubs. Korte levertijden, goede prijzen, functionele kwaliteit en het nakomen van afspraken staan bij ERMA Sport hoog in het vaandel.

Ambities
De Stichting Top Volleybal Toernooi Almelo is ambitieus, zocht derhalve een hoofdsponsor die deze ambities wenste te ondersteunen en heeft die gevonden in ERMA Sport. Met de financiële impuls van hoofdsponsor ERMA Sport hoopt men de Volleyball Classic in Almelo naar een nog hoger niveau te tillen. 'Met het aantrekken van ERMA Sport als hoofdsponsor hebben we daarvoor het financiële draagvlak gecreëerd', aldus toernooidirecteur Siny Pots. "Bovendien garandeert de financiële ondersteuning van ERMA Sport een ijzersterk deelnemersveld van de Volleyball Classic gedurende de komende drie jaar."

De wisseling van hoofdsponsor zal geen directe wijzigingen van de opzet van het toernooi tot gevolg hebben. Wel draagt de komst van ERMASport als hoofdsponsor bij aan een verdere professionalisering van de organisatie. Zo is er onder andere een nieuwe website, die te vinden zal zijn op www.ermaclassic.nl.

Co-sponsor
De Stichting Top Volleybal Toernooi Almelo is scheidend hoofdsponsor Cogas Energie zeer erkentelijk voor de goede samenwerking in de afgelopen vier jaar. Mede door Cogas Energie en Conrad Electronic, hoofdsponsor in de periode 1993-2004, is de Volleyball Classic in Almelo een begrip geworden in Nederland, Europa en ver daarbuiten. Zowel Cogas Energie als Conrad Electronic blijven ook de komende jaren als cosponsor aan het toernooi verbonden. De organisatie is er bovendien in geslaagd Rabobank NW Twente en PANalytical voor een langere periode als cosponsor aan dit topevenement te binden.

Nederlandse Volleybalbond
Tijdens de perspresentatie van de nieuwe hoofdsponsor is ook een overeenkomst getekend met de NeVoBo, die de Volleyball Classic in Almelo aanmerkt als een belangrijk jaarlijks terugkerend internationaal topevenement, met een grote propagandawaarde voor de volleybalsport in Nederland. Voorzitter van de NeVoBo, de heer Hans Nieukerke (foto), was persoonlijk aanwezig om de overeenkomst te tekenen. In deze overeenkomst staat o.a. vermeld dat de NeVoBo haar uiterste best zal doen de komende jaren representatieve en aansprekende nationale teams (Oranje) naar Almelo af te vaardigen, of als deelnemer (mannenteam) of voor het spelen van interlands.

IISPA
Na de presentatie van de nieuwe hoofdsponsor ERMA Sport heeft de heer Henk Pieters, Gemeente Almelo, uitleg gegeven over de toekomstige nieuwe topsporthal, die in 2009 in gebruik zal worden genomen. De IISPA wordt de nieuwe locatie voor de ERMA Sport Volleyball Classic

Wethouder van Broekhoven (foto) was als laatste aan het woord tijdens deze perspresentatie. Hij toonde zich blij dat ERMA Sport, een jong en dynamisch Almeloos bedrijf, de Volleyball Classic de komende jaren financieel zal ondersteunen. "Als volleyballiefhebber ben ik zelf een vaste bezoeker van de Volleyball Classic", aldus van Broekhoven, "want op dit topniveau zien we de volleybalsport maar één keer per jaar in deze regio. Met de komst van de nieuwe topsporthal moet het mogelijk om gedurende het jaar meer topvolleybalevenementen naar Almelo halen. Het oosten van het land is sowieso volleybal-minded. De gemeente Almelo heeft vanaf 2009 een fantastische indooraccommodatie die aan alle internationale topsport eisen voldoet."